letac logo 200

  • Home
  • Вести
  • Посета изложби "Еволуција" у Природњачком музеју на Калемегдану

Посета изложби "Еволуција" у Природњачком музеју на Калемегдану

Ученици шестих разреда посетили су крајем маја са наставницама биологије Јеленом Бероња и Јеленом Јовановић као и разредном одељења 6-5, наставницом енглеског Маријетом Грујић  изложбу "Еволуција" у галерији Природњачког музеја на Калемегдану.

Изложба обухвата градиво биологије из области "Порекло и разноврсност живота" и "Наслеђивање и еволуција" и покушава да одговори на следећа питања: Одакле људи? ШТА ЈЕ ЖИВОТ? Шта је човек? Због чега постојимо? Има ли живот смисла?


„...Од када је Чарлс Дарвин објавио своју чувену књигу о постанку врста и природној селекцији, не морамо више посезати за митским и празноверним објашњењима да би радозналој деци одговорили на ова питања. Није захтевно разумети  основе теорије еволуције, као што је, рецимо, тешко појмити теорију релативитета или разабрати квантну физику. Она задовољава критеријуме онога што се подразумева под здравим разумом и свакодневним искуством.


Једини напор се тражи у прегнућу ума да схвати огромне временске периоде геолошке историје Земље  који су ван искуства кратких живота људи, а током којих се еволуција одвија...“

Ови пасуси налазе се у каталогу изложбе Еволуција у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану коју смо посетили. По речима кустоскиња музеја, ученици шестих разреда су "добра деца која познају области еволуција и наслеђивање".

Контакт информације

Најновије вести

Hippo Олимпијада у нашој школи

Карикатуриста Марко Сомборац у посети IV/2

Посета директорке бечке основне школе и аташеа за културу и директора Аустријског културног форума

Дизајн сајта mzlaki icon Студио Мзлаки @ ОШ "Душко Радовић" 2021.