letac logo 200

Дан школе 2021.

cvece2У понедељак, 29. новембра 2021. године  обележили смо шездесет година од оснивања наше школе. Од 1961. до 1992. године школа је носила име 25. мај, а од 1992. Душко Радовић. Душков рођендан, 29 новембар, проглшен је даном школе.

Поводом 60 година Основне школе ,,Душко Радовић“ због актуелне епимедијске ситуације није било приредбе. 

Овог новембра Душка Радовића сетили смо се на свим часовима, причали смо о његовом животу и раду. Ђаци су припремили његове афоризме које су у виду транспарента носили кроз школу, док су млађа деца казивала  стихове. Спремили смо и филм ,,Капетан Џон Пиплфокс“, рађен по његовој чувеној радио-драми, а ово остварење ђака је приказано на часовима српског језика.

Поводом Дана школе расписан је литерарни конкурс на тему ,,Био једном један Душко“, као и два ликовна конкурса: Шта је на крају?, за млађе разреде и ,,Афоризми Душка Радовића“ за старије разреде. Прва три места на ликовним конкурсима, као и најбољи литерарни рад, биће награђени књигама.

Ученици 2одељења са учитељицом Ранком Јошић, и ученици 4одељења са учитељицом Тамаром Љубичић урадили су ликовну изложбу поводом Дана школе на тему: ,,А шта је на крају, деца би хтела да знају“ која се налази у холу школе.

Ученици еколошке секције од 5. до 8. разреда заједно са наставницом биологије Радмилом Зејак су спровели акцију ,,Озелењавање школе“. У част нашем Душку украсили  су и оплеменили простор у коме вредно учимо и радимо.

Контакт информације

Најновије вести

Искрин пут до успеха

Списак првака који су добили продужени боравак у школској 2022/23

Браво Олга!

Дизајн сајта mzlaki icon Студио Мзлаки @ ОШ "Душко Радовић" 2021.