letac logo 200

ИСКРИНИ МЕДИТЕРАНСКИ ДАНИ

Искра Малинић, ученица седмог разреда, постигла је велики успех на такмичењу  из енглеског језика “Hippo” и постала понос наше школе. Са европског такмичења вратила се са златном медаљом пласирајући се на светско првенство одржано у Риму крајем септембра 2022. године, вративши се са  сребрном медаљом. Са циљем да сазнамо њене утиске са такмичења , обавиле смо интервју са Искром.

Како си се осећала током тестова, као и када си сазнала вести?

“Трудила сам се да будем смирена и да дам све од себе, зато што знам да би ме стрес само ометао. Између сваког теста постојала је десетоминутна пауза, и за то време сам се консултовала са својом наставницом која ме је охрабривала, и сматрам да ми је то знатно помогло. Нисам очекивала такве резултате, зато што ми је већ било невероватно стићи до овде и била сам пријатно изненађена и срећна у том тренутнку. Разлике између освојених места су биле врло мале. Између мене и девојчице која је освојила прво место постојала је разлика од само 1.5 поена, тако да не бих била разочарана и да сам била ниже рангирана.”

Да ли си имала неке приватне часове енглеског језика да би успела да постигнеш овај успех?

“Највише сам научила из живота, па сам тако већину времена задатке радила по осећају. Међутим, постоје неки временски облици који се користе у сличним реченицама, па ми је у тим случајевима помогла наставница која ми је појаснила граматику. Нисам имала ни један приватан час енглеског, једини вид припремања били су додатни часови недељама пре такмичења на којима сам вежбала примере из граматике. Са породицом редовно причам на енглеском, посебно са сестром, која се ранијих година пријављивала на исто такмичење, инспиришући ме да урадим исто.”

Како си проводила своје дане у Риму, да ли си посетила неке знаменитости?

“Дошли смо дан раније, тако да смо имали више времена да посетимо велике туристичке атракције. Посетили смо фонтану Де Треви, Шпанске степенице и били на великим шеталиштима. Нажалост, нисмо стигли да посетимо Колосеум, али сам била толико одушевљена лепотом Рима да ми то није сметало. Неки пријатељи су нам препоручили места која треба да посетимо ради бољег искуства. Стварно сам одушевљена Римом и сматрам да би сви требало да посете тај град барем једном у животу.”

Јеси ли се спријатељила са неким учесницима такмичења?

“Упознала сам много људи из разних делова света. Дефинитивно је било занимљиво јер сам имала прилику да сазнам много о другим културама И обичајима. У соби сам имала три цимерке, из Туниса, Пакистана и Бугарске, од којих сам се највише спријатељила са девојчицом из Туниса, која ме је такође упознала са својом другарицом. Споразумевале смо се и шалиле, као да причамо на свом матерњем језику.  У контакту сам са њима и данас.”

Да ли имаш неку поруку за ученике који желе да се пријаве за такмичење “Hippo”?

“Желим да поручим свим ђацима да ако сам ја могла да постигнем нешто овако велико, нема разлога да и они то не ураде. Битно је дати све од себе и веровати у своје способности. Пожелела бих велике успехе свим ђацима у будућности.“

Марија Јоксимовић VIII2

Ђурђа Јанковић VIII2

Мина Шантић VIII2

 

Други о нашој Искри:

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4984113/medalje-enegleski-jezik.html

https://www.youtube.com/watch?v=KGZUZDMEw3s&ab_channel=RTS%C5%A0taradite%2Cbre%3F-Zvani%C4%8Dnikanal

Контакт информације

Контакт телефони

 • Директор
 • Секретар
 • Рачуноводство
 • Референт за
  финансијско
  рачуноводствене
  послове
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Педагог -
  психолог

Најновије вести

Републичко такмичење из биологије

Kњижевни кутак

Новобеоградска породична бициклијада

Дизајн сајта mzlaki icon Студио Мзлаки @ ОШ "Душко Радовић" 2021.